Anasayfa / Genel / Rus Kadınları Neden Daha Güzel?
Rus Kadınları Neden Daha Güzel?

Rus Kadınları Neden Daha Güzel?

Her ne kadar, dış güzellik anlayışı zamana ve coğrafyaya göre değişse de günümüzde sürekli gelişen iletişim, medya vs. sayesinde dünya çapında ortak bir anlayışın oluştuğunu söyleyebiliriz. Bu ortak anlayışa göre değerlendirdiğimizde dünya standartlarının üzerinde olan Rus kadınlarının dış güzellikleriyle ilgili genetik özelliklerinin oluşma süreci üzerine benim teorim şudur.

2. dünya savaşına girildiğinde Sovyetler Birliği’nin nüfusu 168 milyondu. Bu nüfusun 84 milyonunun erkek olduğunu varsayabiliriz. Bu savaşta toplam 23 milyon kayıpla* en fazla kaybı Sovyetler Birliği vermiştir. Bu oranda kayıp o yıllarda nüfusun yaklaşık %13’üne karşılık geliyordu ki yakın yüzyılda ikinci dünya savaşından önce hiçbir ülkede (Türkiye dahil) görülmemiştir.

II. Dünya Savaşı, 20. yüzyılda dünya çapında yapılan iki savaştan ikincisi olup dünya milletlerinin çoğunun yer aldığı 1939’dan 1945’e kadar süren küresel bir askeri çatışmadır.*

Doğu Cephesi, savaş tarihinin en geniş harekât alanına sahip ve eşi görülmemiş vahşetin ve yıkımın yaşandığı, sayısız insanın yaşamını yitirmiş olduğu bir cephedir. II. Dünya Savaşı’nın en kanlı savaşları bu cephede olmuştur.*
Bir karşılaştırma yapabilmeniz açısından, 1945 nüfus sayımında Türkiye’nin nüfusu 18 milyon* idi. Yani Sovyetler birliği 2. Dünya savaşında Türkiye nüfusundan fazla kayıp vermiştir. Tahmin ettiğiniz üzere bu kayıpların büyük çoğunluğunu 18-30 yaş grubundaki erkekler oluşturur. Dünya ortalamalarını temel alarak o yıllarda bu yaş grubunda Sovyetler Birliği’ndeki erkek sayısının 15 milyon civarında olduğunu düşünürsek savaş sonrası dönemde bu ülkede neredeyse bekar, üremeye elverişli erkek kalmadığını söyleyebiliriz. Bir erkek genelde sadece bir kadınla evlenip çocuk yaptığına göre o yıllarda bir erkeğe düşen evlenilebilecek kadın sayısında ciddi oranda artış olduğunu tahmin etmek çok kolay.

Tüm canlıların, bakterilerden insanlara kadar, ortak içgüdüsü türlerinin devamını sağlamaktır. Erkeklerde eş seçme hareketinin temelinde de bu içgüdü yatar.

Araştırmalar insanlarda beğenilerin ortaya çıkmasında, hayvanlarda olduğu gibi eş seçimi kriterlerinin en etkili fenomen olduğu olduğunu ortaya koymuştur.*

Erkekler güzel kadınlarla beraber olmak isterler çünkü güzellik sağlık demektir. Bir kadının sağlıklı olması onun doğurgan olduğunun göstergesidir. Doğurgan bir kadın türün devamı demektir. Bu durumda İkinci Dünya Savaşı sonrasında Sovyetler Birliği’nde çok az miktarda kalan evlilik çağındaki bekar erkekler sadece güzel kadınlarla beraber olmuşlardır. Bunun sonucu olarak da 1945-50 yılları arasında dünyaya gelen nesille beraber düzgün burun yapısı, uzun boy ve bacaklar vs. gibi güzellikle ilgili genler sonraki nesillere taşınmış, bunun yanında beğenilmeyen özellikler de o yıllarda evlenemeyen kadınlarla beraber kaybolmuştur.

Sonuç olarak, modern toplumlarda her nesil diğerinden daha güzel olarak dünyaya gelir ancak savaşlar gibi yoğun erkek kaybının yaşandığı felaketler bu süreci hızlandırabilir.

Hakkında Serdar Yağcı

Başlamanın en iyi yolu, konuşmayı kesip, yapmaya koyulmaktır.

6 yorum

  1. Rusya gezimiz esnasında öğrendiğimiz bir bilgi daha var ve bu teoriyi yakından destekliyor. Ruslar eskiden belli bir yaşa kadar talibi çıkmamış kız çocuklarını katı bir dini eğitim almak üzere manastırlara gönderiyorlarmış. Yine benzer mekanizma yani. Evlenme şansı bulamayan kız çocukları böylece elenmiş oluyor.

  2. Ruslar 2.Dünya savaşında savaşmak üzere özellikle Ukraynalı erkekleri göndermişler . Dolayısıyla Ukrayna da erkek / kadın oranı daha düşük olabilir .

  3. Pardon da bu teoriye göre sağ kalıp güzel bir kızla evlenip güzel bir ırkın tohumlarını atan erkeğin de güzel olması gerekmez mi savaştan kurtulup güzel kızlarla evlenen tüm erkekler güzel miydi? Çirkinler evlendirilmedimi evlendirildililerse Sayet hepsi güzel olan annelerinin gelini mi aldılar ???? Merak ıste :))) bu Ruslara ben de takik durumdayım bu meseleyi acilen çözmeye fayda var 🙂

    • Sorularınızı sırayla Yanıtlamaya çalışayım:

      Savaştan sonra kalan erkeklerin tümü tabii ki yakışıklı değildi. Savaşlarda sadece çirkinlerin ölmesinin bilimsel bir açıklaması olamaz. Sağ kalan erkeklerin Yarısı çirkin bile olsa evlenecekleri kadınların cogunun guzel olması nesil uzerinde bir etkisinin olması beklenir.

      Savaştan sonra güzel veya çirkin tüm erkekler zaten Kadınlardan daha az Sayıda oldukları için kolayca Eş bulmuş Olmasını bekleyebiliriz. Bu erkeklerin Evlendikleri Kadınları geniş bir Yığın içerisinden seçme şansına sahip olmaları sayesinde dogal olarak güzel Olanları seçmelerini bekleyebiliriz. Seçtikleri kadınların annelerinin güzel olup olmadığı konusu ise evlenecek Erkeğin direk ilgi Alanına girmiyor.

      Not: yanıtı telefondan Yazdığım icin bazı Yazım hataları var kusura bakmayın.

  4. Aynı durum Osmanlı Toprakları nüfusu için de geçerli idi. Türkiye’de erkek nüfusu görece yarıdan aza düşmüştü ve aynı durumun Anadolu ırkında da olması beklenirdi. Doğrusu şudur; Slav ırkları diğer ırklara göre güzeldir. Bu Kanuni Sultan Süleyman zamanında da aynı idi, şimdi de aynı. Bir çok saray Slav kızlarını cariye olarak diğer ırklara tercih eder.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Scroll To Top